20°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: blic

PUTIN: Rusija će ostati VODEĆA svemirska i nuklearna SILA!

Predsednik Rusije Vladimir Putin povodom 60. godišnjice istorijskog leta u svemir posetio je Engels, mesto sletanja Jurija Gagarina, gde se nalazi spomenik slavnom kosmonautu i poručio da će njegova zemlja ostati vodeća svemirska i nuklearna sila.

Putin  je danas doputovao u Engels,  koji se nalazi 860 kilometara od Moskve u Saratovskoj oblasti i gde se obeležavala 60. godišnjica istorijskog leta Jurija Gagarina u svemir, jedne od najvažnijih pobeda Sovjetskog Saveza u hladnom ratu i ključnog trenutk u svemirskoj trci sa SAD.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

SNIMLJENE JEZIVE SCENE, TELA SVUDA...SRBIJA NE ZABORAVLJA NATO ŽRTVE! (VIDEO)

Srbija PRVA U EVROPI po broju revakcinisanih građana!

Ovi proizvodi TOPE masne naslage i UBRZAVAJU metabolizam

- To je bez sumnje bio veliki događaj koji je promenio svet. Uvek ćemo biti ponosni što je naša zemlja prokrčila put u svemir. I u ovom veku Rusija mora da održi status jedne od vodećih nuklearnih i svemirskih sila, jer je to direktno povezano sa našom odbranom - poručio je Putin visokim zvaničnicima koji su bili u njegovoj pratnji.

Proslava istorijskog leta obeležena i u svemiru i da je kosmonaut Oleg Novitcki u video obraćanju sa Međunarodne svemirske stanice (IŠ) poručio da su ruski naučnici i inženjeri pokazali nesumnjivu superiornost tehnologije svoje zemlje i učinili Rusiju vodećom svetskom silom.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar