Izvor:
19.05.2016 u 13:15
0

„UMIREMO OD GLADI, DIKTATORI“: Policija se sukobila sa hiljadama demonstranata (FOTO)

Policija se sukobila sa hiljadama demonstranata u Karakasu koji su pokušali da dođu do sedišta izborne komisije kako bi tražili referendum o opozivu predsednika Nikolasa Madura.

Antivladin protest je treći za nedelju dana, a pošto je jedna manja grupa demonstranata pokušala da se probije kroz policijski kordon policija je bacila suzavac, prenosi AP.

Venezuelanska skupština, u kojoj većinu čine poslanici stranaka koje su opozicija predsenikovoj Socijalističkoj partiji, odbacila je juče uredbu o vanrednom stanju, koje je proglasio predsednik Nikolas Manduro zbog produbljivanja krize u ovoj južnoameričkoj državi bogatoj naftom.

Mandat predsednika Madura ističe 2019. godine, a opozicija je posle ubedljive pobede na parlamentarnim izborima u decembru obećala da će naći način da ga smeni u prvoj polovini 2016.

Poslanici su glasanjem konstatovali da uvođenje vanrednog stanja "produbljuje ozbiljan poremećaj ustavnog i demokratskog poretka Venecuele" i da je Maduro "donošenjem ove odluke ignorisao ustav", prenosi AFP.

Tanjug
Foto: Twitter/UniNoticias/20m

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter