28°C

Beograd

Photo: youtubee/printscreen

Izvor: tanjug

PRVI SLUČAJ KOVIDA 19 KOD VIZONA: Biće UBIJENE sve životinje sa farme!

Poljska je registroavla svoj prvi slučaj kovid-19 na farmi evropskih vizona, što je izazvao strah strah od skupog odstrela ovih životinja u industriji koja broji preko 350 farmi u zemlji

UDARNE VESTI!

"TEORIJU ZAVERA?" GLEDALA CELA SRBIJA! Pogledajte emisiju o misterijama koja probila sve granice gledanosti! (VIDEO)

LETE EVRIĆI! Pogledajte kako Dodik časti muzičare u kafani (VIDEO)

EKSPLOZIJA u Rakovici!

UPOZORENJE RHMZ: Ledena kiša, vodostaji u porastu i NAGLE PROMENE

Kasno u nedelju Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su ga veterinarski inspektori u subotu obavestili o slučaju u okrugu Kartuzi na severu Poljske.

- Nadam se da je ovo pojedinačan slučaj, iako moramo preduzeti sve mere kako bismo ograničili mogući prenos virusa, a sve životinje na farmi gde je kovid-19 otkriven, biće ubijene - rekao je zamenik poljskog ministra zdravlja Valdemar Kraska danas.

Sa novim varijantama korona virusa koji prete globalnim naporima da se pandemija stavi pod kontrolu, vlasti u nekoliko zemalja počele su masovni odstrel životinja zbog straha da će se mutirani soj bolesti preneti na ljude.

SAZNAJTE JOŠ

NASTAVLJA SE VAKCINACIJA! Na Sajmu danas kineska i ruska vakcina

DR SRĐA JANKOVIĆ: Sve tri vakcine u Srbiji su bezbedne

ISPALE SRPKINJE Stojanović i Danilović eliminisane na turniru u Melburnu

Danska, najveći svetski izvoznik krzna od vizona, naredila je odstrel celokupne populacije životinja u toj zemlji od oko 17 miliona tokom 2020. godine, a u januaru je najavila da će poljoprivrednicima obeštetiti iznos od 3,09 milijardi dolara.

U izjavi upućenoj državnoj novinskoj agenciji PAP, predstavnici poljske industrije krzna rekli su da država ne nudi nikakvu nadoknadu za ubijene životinje i da će pokrenuti kolektivnu tužbu tražeći odštetu, a ministarstvo poljoprivrede Poljske nije odgovorilo na zahtev za komentar.

Poljska je jedan od najvećih svetskih proizvođača krzna od vizona, sa 354 farme, na kojima se gaji oko 6 miliona životinja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti