Izvor: tanjug
21.01.2021 u 01:03
0

Oksford sprema vakcinu protiv novih sojeva korone

Naučnici oksfordskog univerziteta spremaju se da u najkraćem roku proizvedu nove verzije vakcine koja će moći da se izbori i sa zaraznijim sojevima korona virusa.

Kako piše britanski Telgraf, tim koji stoji iza vakcine sa Oksforda i AstraZeneke sprovodi studije izvodljivosti kako bi prilagodili tehnologiju za proizvodnju novih verzija vakcine.

PROČITAJTE JOŠ

TEŽAK UDES NA KONJARNIKU! Ima povređenih!

ŠABAC: Hapšenje nakon pretnji i teških telesnih povreda!

SASLUŠANJE O SILOVANJU: Milena Radulović stigla u Palatu pravde

DOKAZI SPREMNI: Niš tuži NATO, potraga za pravdom obolelima od KANCERA

U svetu do sada vakcinisano 46,2 miliona ljudi u 51 zemlji

Portparol univerziteta rekao je da Oksford pažljivo prati uticaj novih sojeva korona virusa otkrivenih u Velikoj Britaniji, Južnoj Africi i Brazilu na imunitet koji pruža njihova vakcina i procenjuje procese potrebne za što brže prilagođavanje vakcina u borbi protiv mutacija Kovida-19.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO PREDSEDNIKU BAJDENU! Uputio mu poziv da poseti Srbiju!

ŠEKLER OBJAŠNJAVA: Važno je da vakcinacija ne traje godinu dana

ZVANIČNA POSETA BUGARSKOJ: Selaković se poklonio moštima kralja Milutina

RUSKI GENIJE Pravi čudo od prljavštine (FOTO, VIDEO)

List podseća da je britanski premijer Boris Džonson rekao da će nacionalno regulatorno telo za lekove biti spremno da da odobrenje za nove verzije vakcine protiv Kovida-19 razvijene da se suprotstave novim varijantama korona virusa koje se mogu pojaviti u budućnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter