Izvor: alo
10.01.2021 u 16:45
0

VEST KOJA JE IZNENADILA SVE: Ujedinjuju se Belorusija i Rusija?!

Rusija i Belorusija treba da prošire integracione procese u svim sferama, rekao je beloruski lider Aleksandra Lukašenko u intervjuu „Rusija 1“.

„Treba da integrišemo ekonomiju, ljude itd. Ne treba apsolutno ništa sprečavati. Naprotiv, treba da budemo bliže Rusiji i tada će se rešiti i politička pitanja. Kada ljudi vide da trideset godina tapkamo u mesto u izgradnji Saveza dve države, oni postavljaju logično pitanje: zašto?“, rekao je Lukašenko.

On je naveo da Belorusi smatraju sve Ruse svojom braćom, podsetivši da dve države imaju isti koren.

„Belorusi se uvek mogu osloniti na starijeg brata – Rusiju. U isto vreme, Rusija zna da bi joj, bez Belorusije, bilo teško sa Zapadom“, dodao je predsednik.

PROČITAJTE JOŠ I:

KOSTREŠ OCENIO: Opozicija neprestano jača Vučićevu vlast

ZVEZDA POČELA SA PRIPREMAMA: Dejanu se na prozivci javio 31 igrač

OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ: Zaobiđite deonicu Pazarište-Tutin

Što se tiče predsednika Rusije Vladimira Putina, Lukašenko ga smatra prijateljem sa kojim je uvek u istom timu, i u sportskoj, i u političkoj areni.

„Putin je dokazao da je ne samo moj već i prijatelj naroda Belorusije“, rekao je on.

Predsednik Belorusije je u intervjuu najavio da bi nacrt izmene Ustava republike mogao biti pripremljen do kraja ove godine i da bi mogao biti usvojen na referendumu. O tome će se više znati na Beloruskom narodnom saboru koji je zakazan za februar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter