Izvor: Tanjug
11.12.2020 u 08:01
0

NOBEL U DOBA KORONE: Laureati primili nagrade u svojim domovima

Ovogodišnji dobitnici primili su Nobelovu nagradu na hiljadu kilometara udaljenosti, u mestima u kojima stanuju, dok je orkestar izvodio klasične kompozicije u skoro praznoj sali u gradskoj većnici u Stokholmu.

Švedski kralj Karl XVI Gustaf, koji u normalnim okolnostima uručuje nagrade lauretima, poručio je u četvrtak iz kraljevske palate da je ovo uistinu jedna drugačija ceremonija.

Dodela nagrada prenošeno je uživo, a svi laureati su zbog pandemije korona virusa ostali u svojim domovima, prenosi Rojters.

ZANIMAĆE VAS…

OVO JE 20 DOBITNIKA Pogledajte da li ste na listi nagrađenih u kvizu „Naslovna strana“

NUKLEARNA KATASTROFA PRETI EVROPI: Danas locirana velika opasnost

NEVEROVATNA EMISIJA! Pogledajte savete dr Nestorovića i travara o koroni (VIDEO)

ZVEZDA PALA POSLE PRAVE DRAME: Crveno-beli nakon TRILER ZAVRŠNICE poraženi od grčkog velikana!

Majkl Hoton, koji je zajedno sa Harvijem Alterom i Čarlsom Rajsom dobio Nobelovu nagradu za medicinu, bio je u svojoj bašti u Kaliforniji, odeven u svakodnevnu odeću, kada je primio nagradu.

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost Luiz Glik nagradu je primila u svojoj basti u Bostonu, takođe u jednostavnoj odeći, dok se Rajnhard Gencel odlučio za smoking.

Neki od njih nosili su maske kada im je uručena medalja i diploma, uz novčanu nagradu od 10 miliona kruna (1,1 milion dolara).

PROČITAJTE JOŠ…

TRAGEDIJA! Avion poleteo po vakcine, pa pao kod Prijedora! (VIDEO)

EVROPSKA UNIJA ZABRINUTA: Finalni krah politike Angele Merkel

OD KRIVOKAPIĆA SE OČEKUJE OBJAŠNJENJE: Dostavite nam odluku o zaduživanju Crne Gore za 750 miliona evra

VELIKI USPEH DONALDA TRAMPA! Još jedna arapska zemlja normalizovala odnose sa Izraelom!

S obzirom na to da je ovogodišnja ceremonija otkazana zbog pandemije, laureati su pozvani da prisustvuju narednoj, ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvoljavala.

Tradicionalno se sve raskošne Nobelove ceremonije dodele nagrada održavaju 10. decembra, na godišnjicu smrti osnivača nagrade Alfreda Nobela u Stokholmu, osim nagrade za mir koja se održava u Oslu, u susednoj Norveškoj iz razloga, koje je Nobel zaodržao za sebe.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter