3°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: HappyBSC

PITAJ DEDU KAKO JE PROŠAO! Šojgu odbrusio nemačkoj ministarki odbrane!

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu odgovorio je koleginici iz Nemačke, Anegret Kramp-Karenbauer, koja je pozvala da se sa Moskvom razgovara "sa pozicije sile".

OVO MORATE ZNATI

TENZIJE NA RELACIJI SRBIJA - CRNA GORA: Predsednik Vučić sazvao HITAN sastanak posle proterivnja ambasadora

HOROR U NOVOM SADU: U parku pronađeno beživotno telo muškarca

JEZIV PRIZOR KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Pronađeno telo muškarca u žbunju

"PILI SU, ONA GA JE IZ STRAHA UBOLA NOŽEM" Isplivali detalji krvave bračne svađe

Momirović u vanrednoj kontroli radova na obilaznici oko Beograda

Odnosi Moskve i Berlina zategnuti su nakon prevrata u Ukrajini i pripajanja Krima Rusiji, nakon što se Nemačka pridružila sankcijama zapadnih zemalja.

Sada su te varnice dodatno eskalirale, nakon što je nemačka ministarka odbrane, Anegret Kramp-Karenbauer, izjavila kako sa Rusijom "treba da se razgovara iz pozicije sile".

Te pretne nije mogao da joj prećuti Sergej Šojgu, koji je napade nemačke koleginice uporedio sa napadima "učenice Osnovne škole".

ZANIMAĆE VAS

Redukcija polazaka na linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza

GEJO: Hvala svima na podršci

IZGUBIO BITKU SA KORONOM: Preminuo legendarni basista Miša Aleksić

U Institutu za majku i dete nema težih pacijenata

ANESTEZIOLOG IZ NIŠA: Bez oštrih mera teško ćemo da izdržimo, čekaju nas teški meseci

Tokom razgovora s novinarima Šojgu je podsetio kako je nakon slične izjave njene prethodnice na mestu ministra odbrane, Ursuli fon der Lejen savetovao da "pita dedu kako je to razgovarati s nama iz pozicije sile".

- Ovo je poput napada učenice Osnovne škole na učenike potpuno druge škole. Štaviše, one učenice čiji su mama ili tata direktor škole i koja sebi može da dozvoli sve. Ali, mi smo u drugoj školi, imamo drugog direktora. Stoga je potrebno da proučimo i pokažemo da niste toliko slatki i bezgrešni... Još uvek vam treba stotinu godina, ako ne i više, da biste izmolili oproštaj za ono što su radili vaši preci - rekao je Šojgu povodom izjave Kramp-Karenbauer.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar