Izvor: Kurir.rs
08.11.2020 u 10:08
0

NOVI ATAK ZAPADNIH MEDIJA NA PUTINA: Kremlj objasnio SVE

Nedavna priča koju je objavio britanski San, u kojoj se tvrdi da ruski predsednik Vladimir Putin pokazuje simptome Parkinsonove bolesti i da bi mogao da odstupi u bliskoj budućnosti, postala je najnoviji dodatak značajnoj listi spekulacija o Putinovom zdravlju koje su se tokom godina pojavile u medijima.

Prema tabloidu, „moskovski politikolog“ po imenu Valerij Solovej sugerisao je da Putin ima simptome pomenutog poremećaja, dodajući da su predsednikove ćerke, zajedno sa Alinom Kabajevom – koju je San opisao kao predsedničku „glamuroznu ljubavnicu, bivšu gimnastičarku“ – izvršile pritisak na ruskog šefa države da podnesu ostavku.

I dok je portparol Kremlja Dmitrij Peskov već odbacio ove navode, opisujući ih kao lažne i „apsolutne gluposti“, pogledajmo nekoliko primera slično netačnih tvrdnji o Putinovom zdravlju koje su ranije iznosili mediji.

Izveštaji o Putinovom odlaganju posete Kazahstanu i „nestanku iz javnosti“, kako je britanski Telegraf rekao za nedelju dana, iznedrili su glasine o njegovom zdravlju u 2015. godini.

Novine su dalje ukazale na „neke ruske medije“ koji sugerišu da je Putin na kraju pogoršao „staru povredu leđa kada je leteo motorizovanim zmajem vodeći grupu sibirskih ždralova izlegnutih u zatočeništvo do njihovih južnih zimskih odmarališta“.

Peskov je, međutim, primetio da je ruski predsednik „apsolutno“ zdrav, ukazujući da nisu svi sastanci koje je predsednik održavao bili „stalno“ javni.

U oktobru 2014. godine, članak Ričarda Džonsona u „Pejdž Siks“ tvrdi da je Putin imao rak pankreasa i da ga je navodno lečio „stariji lekar iz stare Istočne Nemačke kojeg je Putin upoznao pre nekoliko decenija dok je radio u Dresdenu za KGB“.

PROČITAJTE JOŠ

NOVA OPASNOST U SRBIJI Upravo stiglo važno saopštenje!

PRIZNALA KRIVICU: Policija upala i uhapsila Jovanu Jeremić dok je vodila jutarnji program! (VIDEO)

SRPSKE KAMIONDŽIJE ŠIKANIRAJU NA MAĐARSKOJ GRANICI Vozači: Mađari nas danima teraju kao kučiće, ne puštaju nas u Srbiju (VIDEO)

NOVO PRAVILO, POZNAT RAZLOG: Jaja u prodavnicama u Srbiji više neće biti u frižiderima

DA SE NAJEŽIŠ! U PODRUMIMA BOLNICA TELA MRTVIH U VREĆAMA: Teški pacijenti se LEČE na STOLICAMA

Autor je čak citirao Crispina Blacka, „britanskog vojnog veterana koji izveštava o terorizmu i obaveštajnim podacima“, jer je Putinovo pomilovanje Mihaila Hodorkovskog bio zloslutni znak, možda usmeren na „čišćenje savesti“.

„Drugi kažu da Putin ima tri godine i želi da ostavi u nasleđe proširenje ruskih granica baš kao Petar Veliki ili Staljin. Izaberite, ”pretpostavio je Džonson,„tri godine života” pre šest godina.

A 2012. BBC je citirao tadašnjeg japanskog premijera Ioshihiko Noda-u da je Putin odložio posetu Japanu jer je „zdravstveno stanje bilo loše“.

Iako su mediji pominjali spekulacije o glasinama o Putinovim „problemima sa leđima“, uključujući navodnu povredu kičmene moždine tokom džudo meča koji je spomenuo beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, on je takođe istakao da šef ruske države „navodno nije zbpg lošeg zdravlja prestao da prima posetioce, među kojima je bila i nemačka kancelarka Angela Merkel i druge međunarodne ličnosti “.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter