-1°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

NIJE NAIVNO: Sančez traži produženje vanrednog stanja do maja

Španski premijer Pedro Sančez izjavio je da će zatražiti od parlamentarnih saveznika da podrže produženje vanrednog stanja, uvedenog danas, na šest meseci, do maja.

Premijer je nakon sastanka vlade, rekao da će putovanje između pokrajina biti zabranjeno prema novim pravilima o vanrednom stanju. Regioni će moći da uvedu policijski čas između 23 sata i 6 sati ujutro uz jedan sat fleksibilnosti u bilo kom smeru, prenosi Rojters.

Sančezova vlada saopštila je sinoć da se većina španskih regionalnih lidera složila sa uvođenjem novog vanrednog stanja i da će na današnjem sastanku proučiti njegove uslove.

Španska vlada je već proglasila dva vanredna stanja tokom pandemije. Prvo je proglašeno u martu širom države, a ukinuto je u junu.

Drugo je stupilo na snagu na dve nedelje u Madridu i trajalo je do subote.

OVO MORATE DA ZNATE:

NOVA VLADA SRBIJE: Spisak svih ministara!

ULOŽENO 12 MILIONA DINARA! Brnabić ističe: Radovi pri kraju, oprema za laboratoriju u Mitrovici kupljena

VUČIĆ: Primiću prvu vakcinu koja dođe u Srbiju

KORONA NE MIRUJE: Za vreme prvog talasa VANREDNO STANJE je ukinuto tek kada je Konov koeficijent pao ispod ODSTO a sada je on DUPLO VEĆI

Španski ministar zdravlja Salvador Ilja rekao je da njegova agencija i regionalni zdravstveni zvaničnici razmatraju kako da primene noćni policijski čas, možda od 21.00 časa, poput onih koji su već na snazi u većim francuskim gradovima.

Španija je ove nedelje postala prva evropska zemlja koja je premašila milion zvanično evidentiranih slučajeva kovid-19. Ali Sančez je u petak u nacionalnom televizijskom obraćanju priznao da bi stvarna cifra mogla biti veća od tri miliona, zbog rupa u testiranju i drugih faktora.

Španija je u petak prijavila skoro 20.000 novih dnevnih slučajeva i još 231 smrtni slučaj, čime je ukupan broj preminulih porastao na 34.752.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar