1°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Kurir.rs

HAOS na ulicama MINSKA! Žestok OKRŠAJ policije u demonstranata!

Nekoliko osoba je povređeno kada je policija danas upotrebila vodene topove tokom protesta u Minsku, dok je više od 10 osoba zadržano u pritvoru, prenosi Rojters pozivajući se na ruske medije.

Prema navodima očevica britanske agencije, hiljade ljudi izašlo je danas na ulice Minska kako bi protestovali protiv iznenadne inauguracije predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka.

Demonstranti su nosili zastave opozicije u crvenoj i beloj boji, dok su automobili u prolazu svirali u znak solidarnosti. 

Nekoliko osoba je povređeno kada je policija danas upotrebila vodene topove tokom protesta u Minsku, dok je više od 10 osoba zadržano u pritvoru, prenosi Rojters pozivajući se na ruske medije.

SAZNAJTE I OVO

ZVANIČNO! Aleksa Bečić na čelu Skupštine Crne Gore

POD ZNAKOM PITANJA! Moguće otkazivanje dijaloga 28.septembra u Briselu zbog Prištine

PRIJAVITE SE! Država daje od 20.000 do 24.000 dinara!

OPASNO! POPELA SE NA SANTU SMRTI: Dva istraživača su mislila da su dovoljno iskusna, ali ... (VIDEO)

Na jedom od transparenata koji su učesnici protesta nosili pisalo je: "Ako imaš 80 odsto, zašto nas se plašis?", čime se aludira na Lukašenkove navode da je na predsedničkim izborima 9. avgusta osvojio 80 odsto glasova.

Ruska agencija Interfaks objavila je da je nekoliko osoba povređeno kada su upotrebljeni vodeni topovi, dok je agencija RIA navela da je više od 10 osoba zadržano u pritvoru. 

Demonstranti su ranije danas počeli da se okupljaju u malim grupama u Minsku, uključujući ispred najmanje tri univeziteta, pokazuju fotografije lokalnih medija. 

Neki su uzvikivali: "Saša (nadimak za Lukašenka), izađi, čestitaćemo ti!" Opozicioni politicar Pavel Latuško rekao je da je polaganje zakletve bilo kao "tajni sastanak lopova".

Gde su ushićeni gradani? Gde je diplomatski korus? Očigledno je da je Aleksandar Lukašenko iskljucivo predsednik OMON-a (specijalnih policijskih snaga) i šačice lažljivih zvaničnika-naveo je on na društvenim medijima.

Lukašenko je danas položio zakletvu za nov mandat predsednika Belorusije, na iznenadnoj inauguraciji, bez prethodne najave. 

Ceremonija koja se obično najavljuje unapred kao veliki državni događaj, usledila je posle spornih izbora 9. avgusta na kojima je Lukašenko osvojio preko 80 odsto glasova.

Rezultate izbora ne priznaju opozicija, a ni veći deo zapadnih zemalja. 

PROČITAJTE JOŠ...

DA SE ISTOPIŠ! Dečak od ŠEST MESECI skija na vodi, i to bez ičije pomoći! (VIDEO)

EKSKLUZIVNO! Ispovest Ljupke Stević kakvu do sada NISTE ČULI! (21:50 ČASOVA)

OD 1. OKTOBRA Počinje sa radom besplatan elektronski sistem za ugostitelje

Tokom ceremonije, policija je blokirala centralne ulice u Minsku, a zaustavljen je bio i javni saobraćaj.

Organizacijija za ljudska prava Viasna saopštila je da je uhapšeno nekoliko demonstranata nedaleko od Palate nezavisnosti gde se održavala ceremonija i da su sa sobom nosili transparente "Kralj nema odelo" i "Pobeda će pripasti narodu".

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar