-2°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

KORONA ĆE SE SMIRITI? Evo šta kažu stručnjaci KADA ćemo nastaviti sa NORMALNIM ŽIVOTOM!

U Italiji raste broj zarazenih od Covida 19, u poslednja 24 sata otkriveno je 1.670 novih slučajeva zaraze, 250 više nego predhodni dan, a preminulo je 20 osoba.

U toku poslednja 24 sata testiran je rekordan broj ljudi na Covid19, više od stotinu hiljada.

Poznati američki infektolog Entoni Fauči, direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i bolesti (NIAID), ocenio je da Italija “u ovoj fazi mora biti maksimalno oprezna imajući u vidu da se zaraza korona virusa širi u susednim zemljama, i da je ovo vreme velikog izazova budući da treba pokrenuti privredu”.

SAZNAJTE I OVO

ZVANIČNO! Aleksa Bečić na čelu Skupštine Crne Gore

POD ZNAKOM PITANJA! Moguće otkazivanje dijaloga 28.septembra u Briselu zbog Prištine

PRIJAVITE SE! Država daje od 20.000 do 24.000 dinara!

OPASNO! POPELA SE NA SANTU SMRTI: Dva istraživača su mislila da su dovoljno iskusna, ali ... (VIDEO)

Doktor Fauči je učestvovao onlajn na konferenciji “Granice, Festival Zdravlja” (Frontiere-Festival di Salute) organizovanoj u Rimu i tom prilikom je rekao da se povratak normalnog života moze očekivati krajem naredne, 2021 godine.

Do tada Fauči preporučuje striktno drzanje propisanih mera: zaštitne maske, fizička distanca, izbegavati grupna okupljanja i boraviti napolju.

Po njegovim rečima, do kraja ove godine moguće je očekivati efikasnu vakcinu, većina svetskog stanovništva moze biti vakcinisana u toku naredne godine, ali ne cela populacija, kao što je to slučaj sa vakcinom velikih boginja.

- Dovoljno je vakcinisati 75 odsto svetskog stanovništva da bi se zaustavilo širenje zaraze-  rekao je Fauči.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar