Izvor: tanjug
11.08.2020 u 22:13
0

BOREL osudio nasilje nad demonstrantima u BELORUSIJI!

– Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel osudio je danas, kako je rekao, „nesrazmernu“ upotrebu sile od strane vlasti Belorusije prema demonstrantima posle predsedničkih izbora u nedelju i najavio da bi EU mogla da preduzme neke mere.

OVO MORATE ZNATI

U HOLANDIJI PRONAĐENA NAJVEĆA LABORATORIJA IKADA: Dnevno proizvodili do 200 kilograma kokaina

PANIKA MEĐU GRAĐANIMA: Pojavio se virus Zapadnog Nila

DOSTA SU TRPELI! AMERIKANCIMA DAT ROK OD MESEC DANA: Posle toga neće štedeti nikog!

BEOGRAD JE POSTAO PAKLEN: Pogledajte gde je najprijatnije

– Izbori nisu bili ni slobodni ni fer – naveo je Borel u saopštenju pozivajući se na „kredibilne izveštaje“ domaćih posmatrača koji su pokazali da galsanje nije sprovedeno u skladu sa međunarodnim standardima. 

– Državne vlasti upotrebile su nesrezmerno i neprihvatljivo nasilje. Na hiljade ljudi je pritvoreno i intenzivirano je suzbijanje slobode okupljanja, medija i izražavanja-  naveo je Borel.

SVE O KORONI

PROVERITE DA LI STE TO BAŠ VI: Ne možete da se zarazite koronom ako spadate u ovu grupu ljudi!

STUDENTI IZ DOMOVA NISU PROBLEM: Oni sa lakšom kliničkom slikom idu u Arenu, rezultate čekaju u Loli

NEMA ZABUNE: Ministar Šarčević pokazao raspored časova

Dodao je da bi EU u okviru planirane revizije odnosa sa Belorusijom mogla da preduzme „mere protiv odgovornih za nasilje, neopravdana hapšenja i falsifikovanje izbornih rezultata“.

Borel je pozvao beloruske vlasti da odmah puste na slobodu sve privedene.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio je oko 80 odsto glasova na izborima nakon čega su usledili protesti sa sukobima bezbednosnih snaga i pristalica opozicije u kojima je jedan demonstrant ubijen.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter