Izvor: vostok.rs
27.06.2020 u 16:19
0

ANGELA MERKEL: Amerika mora da se odrekne statusa SVETSKE SILE!

– Evropske države moraju „da nose veći teret nego za vreme Hladnog rata“ u pogledu troškova za odbranu, jer se ne može pretpostaviti da će SAD biti tu da ih zaštite – rekla je Merkelova.

OVO MORATE PROČITATI

LUDILO! GOLI PLES DIREKTORA SZO: Pogledajte „prvog borca protiv korone“ u erotskom izdanju! (VIDEO)

BIL GEJTS NE ODUSTAJE: MORAMO UVERITI SVE LJUDE DA SE VAKCINIŠU!

SVE VIŠE JAVNIH LIČNOSTI U SRBIJI IMA KORONU: Spisak poznatih SE ŠIRI!

ŠPANCI OTKRILI DA JE KORONA BILA U EVROPI JOŠ U MARTU 2019. GODINE

SAD bi se trebale odreći svog statusa svetske sile, a Evropljani moraju biti spremni na nepredviđene situacije, uključujući i pojačanje vojnih snaga, saopštila je nemačka kancelarKA.

– Odrasli smo u određenom saznanju da Sjedinjene Američke Države žele da budu svetska sila. Ako bi se SAD sada želele povući iz te uloge po svojoj slobodnoj volji, o tome bismo morali da duboko razmislimo – rekla je ona u intervjuu objavljenom u šest evropskih novina.

Ona je je odustala od zalaganja za zajedničke vojne snage EU, ideje koju favorizuje francuski predsednik Emanuel Makron. Merkelova je saopštila da je uvidela vrednost NATO snaga, uključujući i zajednički nuklearni „kišobran“, u svetu rastućih azijskih sila, Kine i Indije.

SAZNAJTE JOŠ…

NOVI DETALJI UBISTVA ZVEZDINOG NAVIJAČA: Nađeno desetak čaura, privedeno nekoliko osoba

DVOSTRUKI ŽIVOT OLIMPIJSKE ŠAMPIONKE: Noću radi kao ESKORT DAMA zarađuje 600 DOLARA NA SAT! (VIDEO)

Kon: Blizu sam toga da se predloži VANREDNA SITUACIJA U BEOGRADU

ČELNICI EU DANAS U 18,00 SATI DONOSE ODLUKU: SRBIJA NA POZITIVNOJ LISTI ZA PRELAZAK GRANICA!

Francuski lider ima mnogo skeptičniji stav prema prekookeanskom bloku odbrane. Prošle godine je rekao da je NATO „moždano mrtav.“

Merkelova se danas požalila na sve veće sebično delovanje zemalja, što je, kako je rekla, u suprotnosti s zajedničkim multilateralnim odgovorom na finansijsku krizu iz 2008. godine.

– Ovih dana moramo učiniti sve što možemo kako bismo zaustavili naše propadanje u protekcionizam – rekla je Merkelova.

– Ako Evropa želi da se čuje njen glas, onda treba da pruži dobar primer.

Protekcionistički pristupi su u srži spoljne politike Trampove administracije. Pod Trampom, Vašington se založio za nove pregovore o trgovinskim sporazumima, a koje američki predsednik smatra nepovoljnim za njegovu zemlju. Takođe je uputio kritike prema 11 evropskih članica NATO-a poput Nemačke, koje ne ispunjavaju finansijske obaveze prema Alijansi, navodeći da žele da SAD sve snose. Trampova administracija je takođe ušla u konfrontaciju sa Kinom u svim prioritetom segmentima, pojačavajući pritisak na treće zemlje da prestanu saradnju sa Pekingom.

Govoreći o Kini, Merkelova je rekla da njen uspon „pokazuje da čak i nedemokratska država može biti ekonomski uspešna, što je glavni izazov za naše liberalne demokratije“. Ovaj primer i ostali posthladnoratovski ratni događaji, od pojave islamističke terorističke pretnje do razočaravajućih rezultata Arapskog proleća, predstavljaju ozbiljnu zabrinutost za one koji veruju u liberalizam poput nje.

– Još uvek nismo uspeli da pružimo apsolutni dokaz da će liberalni sistem uskoro pobediti.

TEROR U CRNOJ GORI

DO POBEDE! MITROPOLIJA CRNOGORSKA: Narode, umesto litija idemo na moleban!

RACIJE U KUČIMA! Milovi specijalci pretresaju kuće, traže oružje!

VAŠINGTON SE OGLASIO: U Crnoj Gori se vrši PROGON HRIŠĆANA!

Ali Merkelova, čini se, okleva da se pridruži SAD-u i krene u veliku konfrontaciju sa Kinom, saopštiviši da je nova moć Pekinga stvarnost s kojom druge države moraju da nauče da žive.

– Kina je postala globalni igrač. To nas čini partnerima u ekonomskoj saradnji i borbi protiv klimatskih promena, ali i konkurentima sa veoma različitim političkim sistemima – rekla je ona.

– Ne razgovarati jedni s drugima sigurno bi bila loša ideja.

Isto važi i za Rusiju, zemlju koju SAD vide kao svog drugog strateškog rivala. Berlin mora da ostane angažovan s Moskvom uprkos svim pitanjima njihovih bilateralnih odnosa.

– U zemljama poput Sirije i Libije, zemljama koje su u neposrednom okruženju Evrope, strateški uticaj Rusije je veliki – objasnila je Merkelova.

– Stoga ću i dalje težiti ka saradnji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter