20°C

Beograd

Photo: twitter

Izvor: Kurir

BESAN PUTIN PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU: Jeste li vi pri sebi (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na hitnom sastanku povodom izlivanja dizel goriva u Norilsku bio izuzetno nezadovoljan što se o ovom incidentu saznalo preko društvenih mreža i to sa velikim zakašnjenjem, prenose ruski mediji.

„Jeste li vi pri sebi?“, vikao je Putin na šefa „Nornikelja“ Sergeja Lipina tokom sastanka koji je održan u „onlajn“ režimu, budući da je Noriljsko-Tajmirska energetska kompanija, gde je došlo do izlivanja goriva, ćerka firma ovog sibirskog magnata.

Međutim, šef „Nornikelja“ nije priznao svoju krivicu već je optužio šefa Ministarstva za vanredne situacije Rusije Jevgenija Ziničeva da je lagao u vezi sa ovim incidentom.

-Informaciju smo svim relevantnim strukturama preneli još 29. maja. Bili su obavešteni oko plana rešavanja situacije koja je nastala-  rekao je Lipin. Međutim, Putin je, kako ocenjuju mediji, prebledeo od gneva te je rekao da će biti prinuđen da se obrati bezbednosnim organima kako bi se utvrdilo kakva je informacija preneta i kome, sa ciljem da se razjasne sve nedoumice u vezi sa ovim incidentom.

OVO MORATE ZNATI

OPASNOST ZVANA "DRUŠTVENE MREŽE": Ove stavke ODMAH IZBRIŠITE sa svojih profila!

Ljudi su JELI SAPUN i SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE: Opasne posledice DEZINFORMACIJA o korona virusu!

KOŠARKAŠKI TRENER DEJVID BLAT ODUŠEVLJEN: Nikola Milutinov NAJBOLJI CENTAR u EVROPI!

VUČIĆ O PRIJATELJSKOJ RUSIJI: U njihovu kadrovsku politiku se ne mešamo!

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je izlivanje dizel goriva u Norilsku u Krasnojarskom kraju vanrednom situacijom federalnog karaktera.

On je takođe zatražio da se što pre umanji negativni uticaj izlivanja dizela na životnu sredinu.

Inače, incident se dogodio još prošlog petka u termoelektrani broj tri Noriljsko-Tajmirske energetske kompanije, kada je došlo do dehermatizacije rezervoara sa dizel gorivom, koja je prouzrokovala izlivanje 20.000 tona naftnih derivata u reku. Površina zagađenja iznosila je oko 100.000 kvadratnih metara teritorije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti