20°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo

OHLADILO SE MORE U GRČKOJ Fenomen nezabeležen zadnjih 20 godina!

Zašto je more u Grčkoj odjednom postalo tako hladno i treba li turisti da se brinu? Ovakav prirodni fenomen nije zabeležen u prethodnih 20 godina!

U pitanju je jedan od najvećih padova površinske temperature mora zabeležen u Grčkoj u poslednjih 20 godina.

Nakon ozbiljnih oluja koje su pogodile Grčku u periodu od 17. do 22. maja, u poslednjoj nedelji maja površinska temperatura mora pala je više od 5 stepeni u mnogim oblastima zemlje.

OVO MORATE ZNATI

VUČIĆ I BORISOV obišli radove na Balkanskom toku

VUČIĆ OŠTRO: NIJEDAN POLITIČAR ne sme biti toliko BAHAT da misli da može da ZLOSTAVLJA DEVOJČICE!

NESTOROVIĆ OŠTRO O ZABRANI ULASKA GRAĐANA SRBIJE U CRNU GORU: Šta reći o ljudima koji su izbrisali Njegoša iz lektira?

MINISTAR STEFANOVIĆ: Sa Jurićem tužilaštvo treba HITNO da razgovara i proceni da li ima DOKAZE o političaru pedofilu

CRNA GORA IZNELA SPISAK ZEMALJA ČIJI GRAĐANI MOGU DA UĐU U OVU DRŽAVU: Nema Srbije na listi

Najveći pad temperature mora zabeležen u Grčkoj u poslednjih 20 godina zabeležen je u Dodekanezu, grupi ostrva kojoj pripada Rodos kada je sa 25 stepeni temperatura mora pala na čak 20 stepeni.

Srećom, turisti koji će ovog leta letovati u Grčkoj ne bi trebalo da se plaše jer je u pitanju meteorološki fenomen koji, doduše, ovu zemlju nije pogodio ovako snažno u prethodnih 20 godina.

Fenomen objašnjavaju neverovatno visoke temperature zabeležene u Grčkoj sredinom maja koje su dostizale čak 38 stepeni, a koje su potom pratile vremenske nepogode i nagli pad temperature. Čim se vreme stablizuje, tako će i temperatura mora porasti i biti uglavnom konstantna tokom leta. Pogledajte kako su izgledale grčke plaže sredinom maja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar