12°C

Beograd

Photo: ARHIVA

Izvor: TANJUG

ITALIJANI ĆE MOĆI U GRČKU NA MORE, ALI...

Nakon što je najpre isključila Italiju sa liste zemalja kojima kojima otvara granice, Grčka je saopštila da je odobrila dolaske iz te države od 15. juna, ali ako su u pitanju letovi iz "visokorizičnih" područja. putnici moraju biti testirani na kovid-19 po sletanju na aerodrom.

Grčka je prethodno u petak saopštila da će od 15. juna biti dozvoljeni dolasci iz 29 zemalja, ali na toj listi nije bila Italija, što je izazvalo negodovanje italijanskih zvaničnika.

Novom odlukom grčkih vlasti, od 15. juna biće dozvoljeni međunarodni letovi iz Italije za Atinu i Solun, a ljudi koji dolaze iz italijanskih regiona Lombardija, Pijemont, Veneto i Emilija-Romanja biće testirani na virus kovid-19 po dolasku.

OVO MORATE ZNATI

KOMŠIJE ZORANOVIH RODITELJA ŠOKIRANE: Znam tog doktora i on je dobar dečko

I CARINA OSTALA NEMA PRED OVIM PRIZOROM: Ovoliku količinu para niko nije očekivao kod bračnog para

JEZIVA ŽIVOTNA PRIČA NASTRADALOG MLADIĆA: Majka ga ostavila kao bebu, a sada poginuo u stravičnoj nesreći

DAČIĆ NAKON ŠTO JE PRIŠTINA ZABRANILA UVOZ ROBE BEZ NATPISA "REPUBLIKA KOSOVO": "Dijalog na respiratoru"

EKSKLUZIVNO STIV HANKE GOVORIO O AKTUELNOJ SITUACIJI: "Srbija je OPSEDNUTA POLITIKOM I ZATO NE IDE NIKUDA"

PREMIJERKA JE JUČE POSETILA RODNU BABUŠNICU: Ovo je majka Ane Brnabić (FOTO)

OD SREDINE DANA POTOP U SRBIJI: Danas ne izlazite napolje ako ne morate


Za putnike čiji je rezultat testa negativan, obavezna je sedmodnevna samoizolacija, a ako je rezultat testa pozitivan, sledi 14-dnevni karantin, navedeno je na sajtu grčke ambasade u Rimu.

Na zvaničnom profilu grčke ambasade u Italiji na društvenoj mreži Tviter navedeno je da je Italija za Grčku "veoma bliska i veoma važna zemlja".

Šef italijanske diplomatije Luiđi di Majo kritikovao je juče odluku Austrije i Grčke da ne otvore granice za stanovnike Italije, zahtevajući poštovanje.

Di Majo je upozorio da će se EU raspasti ako vlade država članica Unije budu tretirale Italiju kao "koloniju leproznih bolesnika" i stave je na "crnu listu" pred letnju turističku sezonu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar