Izvor:
14.05.2016 u 17:05
0

TEMER POSTAVIO CILJEVE: Želim da vratim ekonomiju na „pravi put“

V.d. brazilskog predsednika Mišel Temer izjavio je danas da će najveću ekonomiju Latinske Amerike "vratiti na pravi put" nakon što je 13-ogodišnja levičarska vlast okončana posle niza kriza. Temer je, tokom predsedavanja prvim sastankom kabineta, rekao da su njegovi prioriteti uspostavljanje pouzdanije vlade, balans u finansijama kako bi se rešila recesija, i iskorenjivanje korupcije.

Želim da zemlju vratim na pravi kolosek – rekao je Temer za nedeljnik "Epoka" u prvom intervjuu, koji je dao kao predsednik nakon što je preuzeo dužnost posle suspenzije Dilme Rusef.

Njegov šef osoblja Eliseu Padiha ocenio je da se nova vlada suočava sa "izazovnom" listom stvari koje treba uraditi. On je poručio da je ovo period najveće ekonomske krize u istoriji Brazila i dodao da je rešenje iskorenjivanje korupcije i povećanje efikasnost. Ministar finansija Henrike Mireljes rekao je da će njegov prioritet biti da se smanji potrošnja, ali je obećao da neće ugasiti popularne socijalne programe.

Rusef je 12. maja suspendovana sa dužnosti kako bi se suočila sa postupkom utvrdijvanja tačnosti optužbi da je prekršila poreske zakone i propise o korišćenju budžetskih sredstava.

Tanjug
Foto: Twitter/CNN International

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter