Izvor:
13.05.2016 u 19:24
0

SKANDAL: Gradonačelnik potrošio 2 milona DOLARA NA SLUŽBENA PUTOVANJA

Gradonačelnik Tokija izazvao je gnev javnosti zbog toga što je leteo prvom klasom i boravio u hotelima u kojima noćenje košta i do 1.800 dolara za vreme službenih putovanja u SAD i Evropu. Gradonačelnik Joići Masuzoe i njegova pratnja potrošili su dva miliona dolara na osam putovanja u prve dve godine mandata, pokazala je istraga koju su sproveli poslanici opozicije.

Kineska javnost kritikuje gradonačelnika i zbog upotrebe službenog automobila i vozača kako bi redovno putovao do svoje vikendice koja se nalazi van Tokija, prenosi AP.

Na današnjoj konferenciji za novinare, Masuzoe je obećao da više neće koristiti službeni auto za odlaske u vikendicu, kao i da će pokušati da smanji troškove putovanja.

Masuzoe tvrdi da su luksuzno putovanje i smeštaj neophodnost, kako bi "gradonačelnik najvećeg japanskog grada ostavio na strance utisak prestiža".

Agencija, kao primer njegovih troškova navodi boravak u londonskom hotelu za 1.820 dolara za noć, što je pet puta skuplje od maksimalnog iznosa odobrenog za noćenja japanskih zvaničnika. Masuzoe je potrošio i 24.400 dolara za let prvom klasom.

Istraga koju su sproveli poslanici opozicione Komunističke partije pokazala je da je Masuzoe potrošio 244.000 dolara na prvih osam putovanja, što je više od troškova predhodnog gradonačelnika koji je važio za "velikog rasipnika", prenosi agencija.

Jedan od razloga ovolikih troškova je i njegova delegacija koja ima duplo više clanova, čak 19, tako da je njihov put u London i Pariz koštao gradski budzet 463.000 dolara.

Osim letova i noćenja, Masuzoe je plaćao i iznajmljivanje VIP sobe na aerodromima dok čeka let.Samo na berlinskom i londonskom aerodromu, ova usluga je koštala Tokio 11.700 dolara, navodi AP

Izvor:Tanjug
Foto:Facebook/USAG-Karlsruhe

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter