Izvor:
12.12.2019 u 07:18
0

OTVORENA BIRALIŠTA U VB: Glasa se o sudbini Bregzita!

U 7 sati po lokalnom vremenu otvorena su birališta u Velikoj Britaniji, a građani Engleske, Velsa, Škotske i Severne Irske glasaće u 650 izbornih jedinica.

Ovo su treći opšti izbori u poslednjih pet godina i prvi u skoro 100 godina koji se održavaju u decembru.

Tačnije, to su prvi zimski izbori od 1974. godine, i prvi od 1923. koji se održavaju u decembru.

Birališta će biti zatvorena u 22 sata po lokalnom vremenu, a prvi preliminarni rezultati očekuju se u ranim jutarnjim satima u petak, 13. decembra.

Na izborima će biti izabrano 650 poslanika koji se biraju po starom sistemu u kome se kandidat koji obezbedi najviše glasova u svakoj izbornoj jedinici, smatra izabranim.

Pravo glasa imaju svi građani koji su napunili 18 godina i koji imaju državljanstvo Velike Britanije ili su kvalifikovani građani Komonvelta ili Republike Irske i koji su registrovani za glasanje.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/aafkc

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter