Izvor:
09.12.2019 u 19:31
0

STEJT DEPARTMENT: SAD će zatražiti od SB UN o Severnoj Koreji!

SAD će zatražiti od Saveta bezbednosti UN da razmotri poslednja lansiranja raketa Severne Koreje i mogućnost eskalirajuće provokacije od strane Severne Koreje, to je izjavio neimenovani zvaničnik Stejt departmenta.

Za sada se ne zna kada će sastanak biti održan niti da li će biti javan.

Najmanje osam zemalja 15-članog Saveta bezbednosti tražilo je sastanak o kršenju ljudskih prava u Severnoj Koreji u utorak, ali konačna odluka je na Vašingtonu, rekle su diplomate, preneo je Rojters.

Stejt department je dao instrukcije misiji Sjedinjenih Američkih Država u Ujedinjenim nacijama da predloži održavanje rasprave o Severnoj Koreji u Savetu bezbednosti UN ove nedelje uključujući opsežan razgovor o nedavnim dešavanjima na Korejskom poluostrvu, kao i nedavna lansiranja raketa i mogućnost eskalacije provokacije od strane Severne Koreje – rekao je američki zvaničnik.

Do sastanka bi došlo u trenutku sve većih tenzija između Vašingtona i Pjongjanga, navela je agencija.

Izvor: B92
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter