Izvor:
27.11.2019 u 09:14
0

PANIKA U GRČKOJ Jak potres kod Krita, prikupljaju se prve informacije

Snažan zemljotres jutros je pogodio Grčku u 8:25, odnosno 9:25 po lokalnom vremenu, kada je zabeležen potres jačine 6,1 stepen Rihtera, 258 kilometara južno od Atine, saopštio je Geodinamički institut Nacionalne opservatorije u Atini.

Epicentar je bio na 20 kilometara južno od ostrva Antikitera, između ostrva Krit i Kitera, na dubini od 71 kilometra, prenosi Katimerini.

Zemljotres se osetio u Atici i Peloponezu.

U razgovoru za televiziju SKAI, predsednik grčkog seizmološkog zavoda i profesor geologije Eftimios Lekas je rekao da je zemljotres imao veliku žarišnu dubinu i istakao da zbog toga NE BI TREBALO DA DOÐE do naknadnih potresa.

To što je na velikoj dubini je činjenica koja bi trebalo da nas umiri, jer posle toga ne bi trebalo da bude većeg broja naknadnih potresa, tako da nema razloga za zabrinutost – rekao je Lekas.

Rekao je i da se potres ne može dovesti u vezu sa zemljotresima u Albaniji i Bosni i Hercegovini.

Za sada nema informacija o šteti, ali vatrogasna služba na Kritu je u pripravnosti, prenosi Katimerini.

Zemljotres se dogodio dan nakon snažnog i razornog potresa u Albaniji, od 6,4 stepena po Rihteru, u kojem je poginulo najmanje 25 osoba.

Izvor: Tanjug
Foto: cbsnews.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter