Izvor:
19.11.2019 u 13:40
0

RACIJE U NEMAČKOJ I HOLANDIJI Biznismeni pod istragom zbog prevare „teške“ 53,3 miliona evra

Nemačke vlasti pretražile su danas kuće i kancelarije šest biznismena i bankara u okviru istrage o ogromnoj šemi poreskih prevara.

– Državni tužilac iz bavarskog grada Hese saopštio je da je u tom gradu pretraženo 12 kuća, a neke pretrage su obavljene i u Holandiji – prenosi AP.

Osumnjičeni, starosti između 50 i 57 godina optuženi su da su tokom 2008. i 2009. godine prevarili državu za 53,3 miliona evra poreza kroz određene transakcije u kojima su učesnici jedni drugima davali deonioce kako bi skupili nadoknadu za porez koji nisu platili.

Nemačke vlasti sprovele su istragu nakon što je jedan zaposleni u švajcarskoj banci novinarima dao dokumente u kojima je detaljno opisana šema, koja je evropske zemlje koštala 55,2 milijarde evra.

Kako se navodi, druge države EU sprovode odvojene istrage o slučaju.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter