Izvor:
15.11.2019 u 21:50
0

VLADA MALIJA OBJAVILA ŠOKANTNO SAOPŠTENJE: U napadu na selo Fulana ubijeno najmanje 20 ljudi!

Vlada Malija saopštila je večeras da je najmanje 20 ljudi ubijeno u centralnom delu te zemlje nakon napada na selo u kojem žive Fulani.

Vlasti su saopštile da je vojska pronašla tela pre dva dana u selu Peh. Navedeno je da su neidentifikovani naoružani napadači obučeni kao tradicionalni lovci došli iz obližnjeg sela u Burkini Faso, prenosi AP.

Vojne snage Malija otišle su u selo nakon što su čule za noćni napad, primoravši napadače da napuste ukradenu stoku. Vlada je rekla da traga za napadačima.

Do napada je došlo u trenutku kada se nasilje između stočara Fulana i lovaca Dogona, povećava u borbi za teritoriju i resurse.

Fulani su često na meti zbog navodne povezanosti sa džihadističkim grupama, jer islamske ekstremističke pretnje rastu duž pograničnog regiona Malija i Burkine Faso.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter