17°C

Beograd

PUTNICI POGOĐENI ŠTRAJKOM: Lufthanta OTKAZAO 1300 letova! (FOTO)

Zbog dvodnevnog štrajka koji je zakazao Nezavisni sindikat kabinskog osoblja Lufthanza je najavila da će aktivirati specijalni plan letova u tom periodu.

Naime, nemački avio-prevoznik smanjiće broj zakazanih letova u toku ta dva dana.

Kompanija je izrazila žaljenje zbog neugodnosti za putnike i pozvala oko 180.000 putnika da provere status svojih letova.

Sutra će biti otkazano oko 700 letova, a za drugi dan štrajka Lufthanza grupa očekuje da će broj poletanja smanjiti za oko 600.

Prethodno je nemačka avio-kompanija tražila od suda u Frankfurtu zabranu štrajka kabinskog osoblja najavljenog za četvrtak i petak.

Oko 2.300 od 3.000 letova predviđenih u četvrtak biće obavljeno i 2.400 u petak, umesto predviđenih 3.000, što će pogoditi ukupno oko 180.000 putnika, navela je danas kompanija u saopštenju.

Štrajk treba da počne noćas u ponoć i da traje do petka u ponoć po lokalnom vremenu.

Pogodiće sve letove koji polaze s nemačkih aerodroma, bilo da su domaći ili međunarodni, saopštio je sindikat.

Sindikat je odlučio da pokrene ovaj štrajk zbog upornog odbijanja kompanije Lufthanza da pregovara o njihovim zahtevima, navodi se u saopštenju.

Pokušaj kompanije da sudskim putem spreči štrajk odbačen je danas u sudu za rad u Frankfurtu. Kompanija se žalila na tu odluku i tokom večeri će se znati odgovor na žalbu.

Lufthanza je naglasila da njene filijale Jurovings, Džermanvings, Sanekspres, Lufthanza sitilajn, Svis, Edelvajs, Ostrijan erlajns, Er Dolomiti i Brasels erlajns nisu pogođeni ovim štrajkom.

Kako je saopšteno, razmatra se na kojim linijama bi te avio-kompanije mogle da koriste veće letelice da bi mogle da ponude alternativu putnicima pogođenim štrajkom.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar