Izvor:
09.05.2016 u 19:48
0

AUSTRIJANCI U ŠOKU: Kancelar iznenada podneo OSTAVKU!

Austrijski kancelar Verner Fajman saopštio je danas da podnosi ostavku na sve državne i partijske funkcije.

On je, u kratkom obraćanju novinarima, rekao da je doneo odluku da se povuče kako sa mesta lidera Socijaldemokratske partije (SPO), tako i sa mesta šefa vlade. Odluka Fajmana objavljena je iznenada, pred današnji sastanak Predsedništva stranke.

Do pre dva dana se činilo da će Fajman biti smenjen sa mesta saefa stranke, ali je izgledalo da on želi da se bori da na toj funkciji ostane. Čak su se pojavile vesti da je većina članova Predsedništva uz njega.

Međutim, nakon jutrošnjeg doručka sa šefovima SPO iz nekoliko austrijskih pokrajina, on je ipak odustao.

Socijaldemokrati krive Fajmana za pad popuparnosti stranke, koja je u proteklih par godina izgubila veliki broj birača, a i pretrpela poraze u mnogim pokrajinama.

Za sada je neizvesno ko će ga zameniti.

Tanjug
Foto: Twitter/sanneweber

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter