Izvor:
09.05.2016 u 19:07
0

DOČEKAN OVACIJAMA: Gradonačelnik PRVOG DANA došao na posao AUTOBUSOM!

Novi gradonačelnik Londona Sadik Kan stigao je danas, prvog dana na toj funkciji, na svoje radno mesto autobusom, javljaju britanski mediji. Kan, sin pakistanskog vozača autobusa i prvi musliman na čelu neke zapadne prestonice, dočekan je u londonskoj Gradskoj većnici uz aplauz okupljenih, preneo je Skaj Njuz.

On je na izborima prošle nedelje postao je novi gradonačelnik britanske prestonice sa 57 odsto osvojenih glasova, odnosno ukupno 1.310.143 glasa, prema 994.614 glasova za njegovog rivala Zeka Goldsmita, multimilionera i člana vladajuće Konzervativne stranke.

Kan, poslanik opozicione Laburističke stranke, poručio je na polaganju zakletve u subotu da "neće biti muslimanski gradonačelnik, već lider svih" građana.

On je takođe obećao da će uraditi sve što je u njegovoj moći kako bi "učinio London boljim" dodajući da želi da svi građani britanske prestonice imaju iste mogućnosti kao što je i on imao.

Odlučan sam u nameri da predvodim najtransparentniju, najangažovaniju i najpristupačniju administraciju, koju je London video, i da predstavljam svaku zajednicu i svaki deo našeg grada, kao gradonačelnik svih Londonaca – poručio je Kan na ceremoniji u katedrali Sautvark.

Tanjug
Foto: Twitter/AudreyIsWright

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter