Izvor:
23.10.2019 u 18:45
0

FRANCUZI ŽELE SRBIJU U EU: Promotivna kampanja za studije u Francuskoj! (FOTO)

Želja Francuske je da Srbija postane član EU, kao i druge zemlje Zapadnog Blakana, izjavio je danas ambasador Francuske Žan Luj Falkoni na prijemu povodom obeležavanja početka promotivne kampanje za studije u Francuskoj za narednu godinu.

U Rektoratu Univerziteta u Beogradu danas je počeo 10. Putujući studentski sajam "Studirajte u Francuskoj", gde su mladima iz Srbije predstavljeni najbolji francuski fakulteti, a ambasador kaže da se studiranjem u Francuskoj postaje građanin sveta.

Cilj je da se ti građani vrate u svoju ili neku drugu zemlju, a ne da ih zadržimo u Francuskoj, i da budu građani koji zrače svojim znanjem – rekao je Falkoni.

Drugi cilj studiranja u Francuskoj je, navodi ambasador, uspostavljanje veza i približavanje mladih iz Srbije sa mladima u Francuskoj, dolazak mladih iz Francuske na studije u Srbiju i da ta razmena bude način kroz koji se priprema buduće priključenje Srbije EU.

Želja Francuske je da Srbija postane član EU, kao i druge zemlje Zapadnog Blakana. Predlog mog predsednika (Emanuela Makrona) je poboljšanje načina proširenja, da to ne budu samo poglavlja, već da se u to unese humanost, a upravo ta humanost se ogleda u razmenama mladih u oba smera – rekao je francuski ambasador.

Falkoni je zahvalio svima koji su radili na ostvarenju cilja sajma, a to je, kaže, da se omogući studentima iz Srbije da studiraju u Francuskoj i da im se otvori jedan prozor koji im omogućava da steknu životno iskustvo i obogate svoje znanje.

Tatjana Cvetkovksa iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja rekla je da su mobilnost i internacionalizam važne teme, posebno u oblasti visokog obrazovanja i pripreme studenata za globalno tržište.

Naglasila je da će internacionalizacija biti važna tema u Strategiji razvoja obrazovanja do 2030. godine, i navela da uzajamna saradnja u razmeni studenata može da obezbedi obostrani razvoj.

Putujući studentski sajam "Studirajte u Francuskoj" sutra je u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu.

Izvor: Tanjug
Foto:
Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter