Izvor:
23.10.2019 u 17:39
0

PRIMIRJE SA TURSKOM JE BILO NEMOGUĆE: Ali Tramp je učinio svoje! (FOTO)

Komandant sirijskih Kurda Mazlum Abdi kaže da primirje s Turskom ne bi bilo moguće bez napora američkog predsednika Donalda Trampa.

To je na Tviteru saopštio portparol Abdijevih snaga u vreme kada je Tramp objavio da će prekid vatre između Turske i sirijskih Kurda biti trajan.

Abdi je rekao da je Tramp obećao da će održati partnerstvo SAD sa snagama koje predvode Kurdi i da će ta zemlja nastaviti da ih podržava na duge staze.

Abdi je zahvalio Trampu na "neumornim naporima" da zaustavi tursku ofanzivu, iako je američki predsednik otvorio put za invaziju Turske na severoiostok Sirije, koja je počela 9. oktobra, kada je naredio svojim vojnicima da se povuku.

Ofanziva je trajala devet dana pre nego što je, uz posredovanje SAD, postignuto primirje.

Kurdske snage morale su da povuku svoje borce južno od turske granice.

Izvor: Tanjug
Foto:
Twitter/@HishamteleSUR/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter