Izvor:
21.10.2019 u 15:19
0

NOVI UDARAC ZA DŽONSONA? Vlada OVO ne može da traži od poslanika!

Predsednik Donjeg doma britanskog parlamenta Džon Berkou saopštio je da vlada ne može da traži od poslanika da ponovo glasaju o sporazumu o Bregzitu.

Ovo je još jedan udarac za britanskog premijera Borisa Džonsona koji je nameravao da izvede zemlju iz EU do kraja meseca.

Berkou je, obrazložući odluku, rekao da je glasanje koje vlada traži "u suštini isto" kao i ono održano u subotu, pa bi se u tom slučaju prekršila pravila parlamenta.

Stoga, kako je naveo, ne može da dozvoli da se danas ponovo glasa.

Džonson je nameravao da zatraži direktno glasanje o sporazumu o Bregzitu, dva dana nakon što su se poslanici izjasnili za odlaganje glasanja, kako bi mogli da razmotre sporazum.

Parlamentarna pravila generalno zabranjuju da ista mera bude razmatrana dva puta u toku istog zasedanja.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ecoeurope

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter