Izvor:
20.10.2019 u 14:51
0

TURSKA VOJKA USPOSTAVILA KONTROLU: Upad u grad Ras al-Ajin! (FOTO)

Turska vojska danas je uspostavila kontrolu nad sirijskim pograničnim gradom Ras al-Ajin.

Turske trupe i opozicione jedinice koje se bore protiv vojske Sirije ušle su u Ras al Ajin, nakon što su se jedinice koalicije Sirijskih demokratskih snaga povukle iz grada.

Prethodno su Demokratske snage, formirane oko kurdskih oružanih grupa, počele da se povlače iz Ras al-Ajina, kao što je dogovoreno sa SAD.

Ankara ne odustaje od uspostavljanja "sigurnosne zone" u severnim regionima Sirije, duž granice, gde bi se mogle vratiti izbeglice iz Turske.

Sjedinjene Države i Turska postigle su sporazum o obustavi borbene operacije 17. oktobra u periodu od 120 sati, kako bi kurdske jedinice Sirijskih demokratskih snaga imale vremena da napuste područje pogranične "sigurnosne zone".

Izvor: Tanjug
Foto:
Flickr.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter