Izvor:
15.10.2019 u 17:24
0

TURSKA OKRIVLJENA ZA ZLOČINE? Ujedinjene nacije oštro po Erdoganu!

Turska bi mogla da bude smatrana odgovornom za pogubljenja nekoliko kurdskih boraca i jednog političara koja je izvela jedna Ankari bliska oružana grupa, a ta dela bi mogla biti okarakterisana kao ratni zločin, upozorile su danas Ujedinjene nacije.

– Pozivamo turske vlasti da odmah pokrenu nezavisnu, transparentnu i nepristranu istragu i da privedu odgovorne od kojih se neki mogu identifikovati preko video snimaka koji su sami objavili na društvenim mrežama – rekao je portparol UN za ljudska prava Rupert Kolvil.

On je rekao je da taj snimak pokazuje kako pripadnici grupe Ahrar al-Šarkija, bliske Turskoj, vrše pogubljenje trojice kurdskih zarobljenika na autoputu između Hasake i Manbidža 12. oktobra. Istog dana ubijen je i kurdski političar Hevrin Kalaf na istom putu i od strane iste grupe.

Prema rečima Kolvila, grupne egzekucije mogle bi se označiti kao ratni zločini, prenose mediji.

Izvor: alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter