Izvor:
15.10.2019 u 13:37
0

PUKOVNIK KEGINGS: Američke snage napustile Manbidž!

Portparol američke vojske izjavio je danas da su snage SAD napustile grad Manbidž u okviru povlačenja sa severoistoka Sirije.

Izašli smo iz Manbidža – objavio je na Tviteru pukovnik Majls B. Kegings.

On je to saopštio nekoliko sati nakon što su sirijski državni mediji javili da su vladine snage ušle u centar Mabidža i tamo istakle nacionalnu zastavu Sirije, prenosi AP.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je ranije da će oko 1.000 američkih vojnika, kojima je ranije naredio da se povuku iz Sirije, ipak ostati na Bliskom istoku, kako bi se sprečilo oživljavanje takozvane Islamske države.

On je u pisanom saopštenju objavio da će vojnici biti preraspoređeni i da će ostati u regionu.

Kako se navodi, njihova uloga će biti da prate situaciju i spreče eventualno ponavljanje 2014. godine, kada su pripadnici ID, organizovani u Siriji, prešli u susedni Irak i preuzeli kontrolu nad severom i zapadom te države.

Tramp je potvrdio da će mali broj američkih vojnika ostati u sirijskoj bazi na jugu zemlje.

Izvor: Tanjug
Foto: Flickr.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter