Izvor:
14.10.2019 u 16:58
0

KANADI POTREBNA SNAŽNA VLADA: Trudo u kampanji za parlamentarne izbore!

Kanadski premijer Džastin Trudo koji će najverovatnije izgubiti većinu na parlamentarnim izborima 21. oktobra, izjavio je danas da je Kanadi potrebna snažna vlada.

Prema anketama, Trudoovi liberali izjednačeni su sa konzervativcima Endrjua Šira, što znači da će izgubiti većinu u donjem domu parlamenta i morati da se oslone na manje partije.

Moramo da nastavimo da imamo snažnu vladu sa jasnim fokusom da se borimo za Kanađane, da se odupremo Donaldu Trampu, snagama populizma i haosa širom sveta – rekao je Trudo u Ontariju.

Prema istraživanju agencije Nanos, liberali bi na izborima osvojili 32,3 odsto podrške, a konzervativci 32,1 odsto. Levičarska Nova demokratija imala bi 19 odsto glasova, prenosi Rojters.

Kanada je samo jednom u istoriji imala formalnu koalicionu vladu i to 1917. godine.

Na pitanje o mogućoj koaliciji sa Novim demokratama Trudo je rekao da se snažno bori za zaustavljanje konzervativaca i izbor napredne vlade.

Izvor: Tanjug
Foto: cbc.ca/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter