Izvor:
12.10.2019 u 20:13
0

I FRANCUSKA SUSPENDOVALA IZVOZ ORUŽJA: Turska ostala sama u borbi!

Francuska je danas saopštila da je obustavila prodaju oružja Turskoj, upozorivši Ankaru da njena ofanziva na severoistoku Sirije preti evropskoj bezbednosti.

– U iščekivanju okončanja ove ofanzive, Francuska je odlučila da suspenduje sve namere o izvozu oružja Turskoj koje bi moglo da bude korišćeno u ovoj ofanzivi. Ova odluka odmah stupa na snagu- navodi se u zajedničkom saopštenju francuskih ministarstava spoljnih poslova i odbrane.

U saopštenju se ističe da će ministri spoljnih poslova Evropske unije usaglasiti stav u ponedeljak, na sastanku u Luksemburgu.

Prethodno je Nemačka objavila da je zabranila izvoz oružja u Tursku zbog turske vojne operacije na severoistoku Sirije.

– S obzirom na tursku vojnu ofanzivu na severoistoku Sirije, savezna vlada neće izdati nove dozvole za svu vojnu opremu koju bi Turska mogla koristiti u Siriji- rekao je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

Nemačka je samo u 2018. godini u Tursku izvezla oružje vredno 243 miliona evra, što je skoro trećina ukupnog nemačkog izvoza oružja, napominje britanska agencija.

Izvor: Tanjug
Foto: Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter