Izvor:
12.10.2019 u 17:30
0

ARAPSKA LIGA ODLUČNA! Pozivamo Savet bezbednosti UN da preduzme mere!

Arapska liga pozvala je danas Savet bezbednosti UN da preduzme mere kojima bi primorala Tursku da obustavi vojnu ofanzivu u Siriji i neodložno povuče svoje snage iz te zemlje.

U saopštenju objavljenom posle sastanka ministara spoljnih poslova arapskih zemalja u Kairu, Savet bezbednosti UN se poziva da obustavi vojnu i obaveštajnu podršku koja bi mogla da pomogne tursku ofanzvu.

Arapske zemlje su odbacile pokušaje Turske da "nametne demografske promene" u Siriji uspostavljanjem "bezbednosne zone".

Navodi se i da bi arapske zemlje trebalo da razmotre preduzimanje "diplomatskih, ekonomskih, investicionih, kulturnih mera… da bi se suprotstavili turskoj agresiji", prenosi AP.

Američka agencija napominje da su Katar i Somalija izrazile rezerve prema ovom saopštenju, dodajući da je Katar podržao tursku ofanzivu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/yumreza

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter