Izvor:
07.10.2019 u 07:21
0

UPOZORENJE VLADI: Protesti u Parizu zbog zakona o bioetičnosti!

Više od 40.000 građana učestvovalo je juče na protestima u Parizu, organizovanim protiv nacrta zakona koji odobrava lezbijkama i samim ženama da zatrudne uz medicinsku pomoć.

Zakon o bioetičnosti, usvojen je prošlog meseca u donjem domu parlamenta, predviđa ukidanje trenutnog ograničenja in vitro oplodnje (IVF) na heteroseksualne parove.

Među učesnicima protesta bili su i protivnici zakona koji je hteo da uvede prethodnik sadašnjeg predsednika Emanuela Makrona, Fransoa Oland, a koji je predviđao istopolne brakove.

Pojedini učesnici nosili su transparente na kojima je pisalo "Gde je moj otac", a među učesnicima su bili predstavnici katoličkih grupa i desničari.

Demonstranti su uzvikivali "Pravda, jednakost, očinstvo" i "Svakome treba otac".

Među učenicima su bili penzioneri i parovi s malom decom, a primećeno je i prisustvo pristalica desničarske stranke Marin Le Pen, kao i stranke Republikanci.

Protest je upozorenje vladi – rekao je jedan od učesnika protesta.

Pre nego što stupi na snagu, zakon bi trebalo da bude usvojen i u Senatu.

Prema zakonu koji je trenutno na snazi u Francuskoj, samo heteroseksualni parovi koji su u braku ili žive zajedno više od dve godine, imaju pravo da uz medicinsku pomoć da začnu dete.

Prema istraživanju sprovedenom prošlog meseca, više od 65 odsto Francuza podržava izmene zakona o bioetičnosti.

Izvor: Tanjug
Foto. Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter