Izvor:
06.10.2019 u 14:22
0

NEMAČKI MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA HORST ZEHOFER: Upozorenje na opasnost od novog izbegličkog talasa!

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer upozorio je na opasnost novog izbegličkog talasa u EU koji bi mogao da premaši onaj iz 2015. godine, ukazavši na potrebu pomoći zemljama koje čuvaju spoljne granice Unije.

"Našim evropskim partnerima moramo pomoći pri kontroli spoljnih granica. Predugo smo ih ostavili na cedilu. Ako to ne učinimo, doživećemo možda i veći izbeglički talas od onog 2015. godine", rekao je Zehofer za današnji Bild am Zontag.

On je najavio da će s novom predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen razgovarati o merama da se situacija iz 2015. ne ponovi, dodavši da po tom pitanju uživa punu podršku nemačke kancelarke Angele Merkel.

"Turska čini mnogo kad je u pitanju prihvat izbeglica. To je u zajedničkom interesu. Moramo zaboraviti probleme iz prošlosti i više učiniti za Tursku", rekao je nemački ministar.

Zehofer, koji je bio jedan od najžešćih kritičara otvorene politike kancelarke Angele Merkel prema izbeglicama, sada se zalaže za to da Nemačka primi više izbeglica spasenih iz Sredozemlja, čak svakog četvrtog.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter