Izvor:
09.05.2016 u 03:33
0

CIPRAS: Vratićemo Grčku na noge po svaku cenu

Grčki premijer Aleksis Cipras poručio je večeras da će Grčku vratiti na noge po svaku cenu. On je ovo izjavio u okviru debate u parlamentu o zakonu vladinih reformi penzionog i poreskog sistema, o čemu će se kasnije glasati.

Odgovarajući na kritike lidera glavne opozicione Nove demokratije Kirijakosa Micotakisa, Cipras je rekao da opozicija nema predloge.

Kada tražite izbore bez alternativnog predloga, svako može da shvati zašto to činite. Vas brine da spasete prijatelje koji se suočavaju sa tužbama – kazao je Cipras, obećavši da će se boriti protiv korupcije.

Dok se u parlamentu vodi rasprava, na ulicama Atine besne protesti i sukobi.

Grčka agencija ANA navodi da su najnoviji sukobi između policije i demonstranata izbili u kvartu Egzarhija i da su dosad tri osobe privedene. Kako se navodi, grupa demonstranata postavila je u tom delu grada barikade od zapaljenih kontejnera, a policiju zasipa zapaljivim bombama i drugim predmetima. Policija je uzvratila šok bombama i suzavcem.

Nakon ovog incidenta smanjio se broj demonstranata, navodi grčka agencija.

Komunistička partija Grčke zatražila je "neodložnu intervenciju vlade" da policija prestane da koristi suzavac protiv demonstranata koji nemaju veze s ovim incidentom.

Agencije su prethodno javile da je grčka policija bacila suzavac na demonstrante koji su se okupili ispred zgrade parlamenta. Neki od demonstranta su uspeli da se popnu i uz stepenice zgrade parlamenta pre nego što su bacili molotovljeve koktele.

Ostali demonstranti, njih oko 10.000, mirno su demonstrirali, noseći transparente na Trgu Sintagma.

ANA izveštava da je u Atini počeo i protestni koncert i da su ulice oko zgrade parlamenta i trga zatvorene.

Protest se održava i u Solunu gde se, prema navodima agencija, okupilo 8.000 ljudi.

Tanjug
Foto: Youtube Printscreen/Združena levica

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter