Izvor:
22.09.2019 u 07:30
0

KIM DŽONG UN SPREMA „LJUTU MAŠINU“: Satelitski snimci pokazuju da se NEŠTO sprema!

Šta to radi Severna Koreja?

Satelitski snimci brodogradilišta u severoistočnom lučkom gradu Sinpo pružaju dokaz o izgradnji nove podmornice, kažu istraživači sa Instituta za međunarodne studije Midlesburi. Slike pokazuju konstrukciju velike građevine koja izlazi iz vode.

Satelitske fotografije snimljene ranije ovog meseca upoređene su sa slikama snimljenim ove nedelje i pokazuju da je struktura u to vreme narasla na oko 100 metara.

Istraživači kažu da su severnokorejske konvencionalne podmornice obično mnogo manje od one koja se pojavila na satelitskim snimcima.

Viši istraživač iz Instituta Midlesburi rekao je da bi se struktura mogla koristiti za izgradnju i održavanje Severnokorejskog programa balističkih raketa.

Ovi podaci podržavaju izveštaje državnih medija Severne Koreje, u kojima se navodi da je lider Kim Džong-un izvršio inspekciju novoizgrađene podmornice na neotkrivenoj lokaciji. Smatra se da je podmornica klase Sinpo već bila u upotrebi u Severnoj Koreji, koja je 2016. lansirala ono što se veruje da je balistička raketa KN-11 u Japansko more.

Pod-klasa Sinpo, međutim, ima samo jednu cev za lansiranje raketa, što vodeći stručnjaci nagađaju da Pjongjang pokušava da izgradi podmornicu sa više cevi za lansiranje kako bi povećala razaranje.

Ako bi se izgradila podmornica sa nuklearnom energijom, bilo bi teže i SAD-u i njihovim saveznicima da ih pronađu, smatraju analitičari.

Izveštaj Centra za strateške i međunarodne studije (CSIS) kaže: "Izgradnja i stavljanje u pogon prave podmornice sa balističkim raketama predstavljalo bi značajno unapređenje severnokorejske balističke rakete i nuklearne pretnje i komplikovalo odbrambeno planiranje u regionu, s obzirom na to poteškoće u praćenju i / ili preventivnom ciljanju takvih projektila.

"Severna Koreja je poslednjih nedelja pojačala svoje vojne aktivnosti i prošle nedelje lansirala dve rakete kratkog dometa samo nekoliko sati nakon što je Kim ponudio da nastavi nuklearne pregovore sa SAD. To je bilo osmo lansiranje od kraja jula i prvi od 24. avgusta.

Dok Severna Koreja provodi raketne testove za različite svrhe, uključujući tehnički razvoj i obezbeđivanje odbrambenog sistema zemlje, čini se da je poslednja aktivnost namenjena slanju poruke Vašingtonu.

Danijel DePetris, saradnik u američkom istraživačkom centru „Prioriteti odbrane“, rekao je da su lansiranja verovatno poslednji slučaj da se Kim okrenuo raketnim testovima kao diplomatskoj signalizaciji.

"Daleko od toga da ja znam šta Kim misli, ali najjednostavniji odgovor može biti najtačniji: Severna Koreja pokazuje šta će se desiti ako SAD ne dođu za sto sa realnim predlozima", kaže on.

Izvor: Alo.rs
Foto: Twitter/Oryx

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter