Izvor:
21.09.2019 u 08:38
0

REAKCIJA NA NOVE AMERIČKE SANKCIJE: Propao je pokušaj da NACIJU bace na kolena!

Iranski ministar spoljnih poslova osudio je ponovljene sankcije SAD protiv Centralne banke te zemlje kao pokušaj da se Irancima uskrati pristup hrani i lekovima, nazvavši taj potez znakom "amerčkog očaja".

SAD su uvele u petak novu rundu sankcija Iranu, od kojih se neke odnose na njihovu Centralnu banku, a sve zbog nedavnog napada na saudijska naftna postrojenja za koje se optužuje Teheran.

Iran negira umešanost u napade jemenskih Huta koji su prepolovili proizvodnju nafte u Saudijskoj Arabiji.

Ovo je znak američkog očaja… Kad se više puta sankcioniše ista instituciju, to znači i da je propao njihov pokušaj da iransku naciju bace na kolena maksimalnim pritiskom – izjavio je ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif.

Ali ovo je opasno i neprihvatljivo kao pokušaj blokiranja pristupa hrani i lekovima iranskom narodu – rekao je Zarif po dolasku u Njujork na godišnjicu zasedanja Generalna skupština UN.

U međuvremenu, nepotvrđeni izveštaji na društvenim medijima naveli su da je jedan broj iranskih veb sajtova – uključujući i one naftnih kompanija – bio pod sajber napadom.

Zarif je rekao da će se u sredu sastati s ministrima spoljnih poslova preostalih potpisnika nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, koji dogovoren sa Veliko Britanijom, Francuskom, Nemačkom, Kinom i Rusijom kao i Sjedinjenim Državama.

Kao što smo već rekli, Sjedinjene Države mogu samo prisustvovati ukoliko se vrate (u nuklearni sporazum)… i okončaju ekonomski rat protiv Irana – rekao je Zarif.

Sjedinjene Države povukle su se iz sporazuma prošle godine i ponovo uvele jednostrane sankcije Iranu.

Izvor: Tanjug
Foto: Mohammad Javad Zarif/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter