Izvor:
25.08.2019 u 18:12
0

KAKO DOŠAO TAKO I OTIŠAO: Džavad Zarif otputovao iz Bijarica!

Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif otputovao je večeras iz Bijarica gde je danas boravio na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona, a na iznenađenje ostalih učesnika samita G7.

Neimenovani francuski zvaničnik rekao je da su razgovori koje je Zarif imao u Bijaricu, trajali skoro tri i po sata, uključujući 30 minuta razgovora sa predsednikom Emanuelom Makronom.

Francuski zvaničnik rekao je da je Francuska pozvala Zarifa na samit G7 kako bi pokušala da smanji tenzije oko nuklearnog programa Irana.

Makron se u petak već sastao sa Zarifom i odlučio je da ga ponovo pozove u Francusku, ovog puta u Bijaric.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je Zarifov dolazak u Bijaric, "paralelni događaj na istom mestu, a ne zvaničan sastanak u okviru G7.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da ga Francuska nije obavestila da će se šef diplomatije Irana sastati danas sa francuskom delegacijom, na marginama samita G7 u francuskom Bijaricu, saopštila je Bela kuća.

Izvor: Tanjug
Foto: Mohammad Javad Zarif/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter