33°C

Beograd

BRAZILSKI PREDSEDNIK: Nemamo sredstva za borbu protiv požara u Amazoniji!

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro izjavio je danas da vladi nedostaju sredstava za borbu protiv šumskih požara u Amazoniji.

Bolsonaro je u govoru, koji je emitovan uživo na Fejsbuku, rekao da vlada istražuje požare, nakon što su satelitski snimci pokazali da prašume u brazilskom delu Amazonije ove godine pogađa rekordan broj požara.

On je, takođe, rekao da nikada nije tvrdio da su nevladine organizacije započele požare u šumi navodeći da je samo govorio o svojim sumnjama,

Mediji su prethodno preneli da je Bolsonaro u sredu rekao, da nevladine organizacije, po svemu sudeći, podmeću požare u prašumama Amazona kako bi osramotile njegovu vladu nakon što im je smanjio finansiranje.

Bolsonaro je dodao da sve ukazuje da NVO izazivaju požare u prašumama, a na pitanje da li ima dokaze da potkrepi svoje tvrdnje on je rekao da nema pisanog plana za tako nešto jer se to, kako je naveo, tako ne radi.

Brazilska svemirska agencija nedavno je saopštila da je broj požara u Amazoniji porastao za 83 odsto u odnosu na prošlu godinu, usled seča šuma.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar