Izvor:
20.08.2019 u 16:25
0

SKOT O SUSRETU POMPEO-VUČIĆ: Potvrda angažmana SAD!

Sastanak američkog državnog sekretara Majka Pompea i predsednika Srbije Aleksandra Vučića potvrda je da su SAD i dalje angažovane sa svim liderima Balkana u cilju podrške regionalnoj bezbednosti, stabilnosti i miru, rekao je danas američki ambasador Kajl Skot.

On je na taj način govorio o značaju današnjeg susreta Pompeo-Vučić.

Vučić će se večeras u Njujorku sastati sa američkim državnim sekretarom.

Kako je saopštio Stejt department, Pompeo će ugostiti Vučića na radnom ručku, u 12.30 po lokalnom vremenu.

Analitičari ovaj susret vide kao vrlo značajan kada je reč o uključivanja SAD u rešavanje kosovskog problema i pravca u kome će se odvijati nastavak dijaloga, ali i tražiti moguće rešenje.

Predsednik Srbije će tokom boravka u Njujorku imati i druge sastanke, a glavna tema svih biće upravo Kosovo.

Mediji su preneli da će Vučić tražiti zaštitu za srpski narod na KiM, ali pre svega insistiraće u razgovoru sa Pompeom da SAD izvrše pritisak na vlast u Prištini da ukine takse na robu iz Srbije.

Vučić će poslati jasnu poruku sagovorniku da bez toga nema povratka za pregovarački sto.

– Predsednik će od najveće sile sveta tražiti balansirani i fer pristup rešavanju kosovskometohijske krize. Posle ove posete stvari će biti mnogo jasnije kada je u pitanju pogled na budućnost Srbije, posebno u smislu američke politike prema južnoj srpskoj pokrajini – naveo je izvor.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter