Izvor:
20.08.2019 u 07:04
0

MAKRON NAKON SASTANKA SA PUTINOM: Budućnost Rusije je vezana za Evropu! (FOTO)

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je danas, nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u tvrđavi Breganson, da je uveren da je budućnost Rusije vezana za Evropu.

– Uveren sam da je budućnost Rusije u potpunosti vezana za Evropu. Verujemo u Evropu koja se prostire od Lisabona do Vladivostoka – naveo je Makron na Tviteru.

On je dodao da je sa Putinom razgovarao o šumskim požarima u Sibiru i topljenju permafrosta u toj oblasti.

– Rusija se suočava sa razarajućim posledicama klimatskih promena. Drago mi je da je odlučila da počne ratifikaciju Pariskog klimatskog sporazuma, što je značajan simboličan potez i trebalo bi da pratimo taj put – poručio je Makron.

Lideri dve zemlje izrazili posvećenost uspostavljanju dugoročne stabilnosti u Libiji i vraćanju reda u zemlji.

Što se tiče Sirije, Makron je ukazao na neophodnost hitanog prekida vatre u provinciji Idlib u skladu sa sporazumima postignutim na sastanku u Sočiju 17. septembra 2018.

Sastanak predsednika Rusije i Francuske, koji je sinoć održan, trajao je više od dva i po sata, saopštila je pres služba ruskog predsednika.

Putin i Makron razgovarali su o nizu najznačajnijih međunarodnih tema, kao što su i najavili na konferenciji za novinare uoči sastanka, poput situacije u Siriji, Libiji, iranskom nuklearnom sporazumu i izgledima za održavanje još jednog samita u Normandijskom formatu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Printscreen/EmmanuelMacron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter