Izvor:
19.08.2019 u 12:52
0

FRANCUSKA: Putin i Makron će razgovarati o najvećim svetskim krizama!

Predsednici Francuske i Rusije, Emanuel Makron i Vladimir Putin, sastaće se danas na jugu Francuske kako bi razgovarali o najvećim svetskim krizama, uključujući situacije u Ukrajini, Iranu i Siriji, i pokušali da poboljšaju odnose Moskve i EU.

Makron je pozvao Putina u svoju letnju rezidenciju, dvorac Fort Breganson na Azurnoj obali, na sastanak i večeru, samo nekoliko dana pre početka samita G7 u francuskom gradu Bijaricu, kojem bi trebalo da prisustvuje i američki predsednik Donald Tramp.

Kremlj je saopštio da će u fokusu sastanka biti ukrajinska kriza i izgledi za sprovođenje aktivnosti u okviru Normadijskog formata, prenosi TAS S.

Ruski list Izvestija navodi da, kada je reč o Ukrajini, i Moskva i Pariz shvataju da je potrebno nastaviti s primenom sporazuma iz Minska.

Francuska predsedava ove godine grupom sedam industrijalizovanih zemalja sveta, koju čine još Velika Britanija, Kanada, Nemačka, Italija i Japan, dok je Rusija izbačena iz grupe nakon što je pripojila Krim 2014. godine.

AP navodi da Makron planira da ishode susreta sa Putinom podeli sa drugim svetskim liderima u Bijarcu, u periodu od 24. do 26. avgusta.

Izvor: Tanjug
Foto: PrintScreen putin.kremlin.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter