Izvor:
16.08.2019 u 20:12
0

UDRUŽENI JAČI: Moćni dvojac, stelt dron Ohotnik i lovac Su-30SM izveli svoj prvi zajednički let!

Najnovija ruska teška bespilotna letelica "Ohotnik" imala je prvi let u tandemu sa lovcem Su-30SM, a video snimak je objavilo Ministarstvo odbrane

Po poletanju "Ohotnika" sa piste, njegov let prati suhoj sve do sletanja.

Prvi video snimak leta "Ohotnika" obavljen je početkom avgusta, a sam let je trajao više od 20 minuta. Pod kontrolom operatera, bespilotna letelica je kružila oko aerodroma na visini od oko 600 metara.

"Ohotnik" je prva teška bespilotna letelica sa ofanzivnom namenom. Izrađen je po šemi "letećeg krila" uz upotrebu posebnih materijala i obloga koji ga čine praktično nevidljivim za radare.

Opremljen je motorom serije AL-31, koji se koristi i na lovcima Su-27, kao i opremom koja omogućava optičko, elektronsko, radio i drugo izviđanje.

Takođe, na krilima bespilotne letelice nema karakterističnih nosača za oružje jer su ubojna sredstva smeštena unutar trupa.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter