5°C

Beograd

TRAMP ISTRAŽUJE SMRT MILIJARDERA: Epstaj optužen za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje! (FOTO, VIDEO)

Predsednik SAD Donald Tramp zatražio je punu istragu o okolnostima smrti milijardera Džefrija Epstajna u federalnom zatvoru na Menhetnu.

Epstaj je tu čekao suđenje za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje.

- Kažemo da želimo istragu. Želim punu istragu i to ću apsolutno zahtevati. To naš državni tužilac, naš sjajan državni tužilac radi. On sprovodi punu istragu - rekao je Tramp novinarima u Nju Džersiju.

Državni tužilac Vilijam Bar prethodno je obećao da će sprovesti istragu o Epstajnu i posle njegove smrti i naložio inspektorima ministarstva pravde da se time Američki mediji su preneli da je Epstajn u subotu izvršio samoubistvo u zatvoru i da je pronadjen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru na Menhetnu.

Epstajn je bio dobro povezan sa bogatim i moćnim ljudima, a prijateljima je smatrao predsednike Donalda Trampa, Bila Klintona i britanskog princa Endrjua.

Nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula, a izjasnio se da nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je on namamio desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće i plaćao im za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar