MADURO SPREMAN ZA POSTOZANJE DOGOVORA: Svim snagama protiv američkih sankcija Venecueli! (FOTO)

 

 

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da spreman "na postizanje dogovora" sa opozicijom uprkos zamrzavanju pregovore pre tri dana.

Maduro je govorio sinoć na jednom skupu u Karakasu protiv najnovijih američkih sankcija Venecueli i kazao da je spreman za "dijalog, postizanje dogovora, ali uz poštovanje Venecuele".

On je pre tri dana zbog novih američkih sankcija otkazao učešće delegacije vlade na pregovorima sa predstavnicima opozicije na Barbadosu, u pokušaju da se reši politička kriza u zemlji.

Maduro je na sinoćnjem protestu takođe izjavio da Venecuela ima vojsku koja je u stanju da u svim okolnostima garantuje narodu mir i poštovanje nacionalnog suvereniteta.

Venecuela već mesecima prolazi kroz duboku političku krizu zbog borbe izabranog predsednika Nikolasa Madura i lidera opozicije Huana Gvaida koji se sam proglasio za prelaznog predsednika države i kog je priznalo 50-ak zapadnih zemalja, predvođenih SAD.

Zemlju pogađa i ozbiljna ekonomska kriza, koja je dodatno pogoršana finansijskim sankcijama koje su SAD uvele da bi skinule legalno izabranog Madura s vlasti i dovele svog čoveka.

U Venecueli je nestašica osnovnih namirnica i lekova.

 

 

 

 

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Provodadžija
23:20  Novajlije - Nominacije
02:30  Posle ručka