0°C

Beograd

BRITANSKI PREDSTAVNIK U EU, TIM BAROU: Negodovao jer Velika Britanija nije pozvana na skup EU o sajber bezbednosti!

Britanski predstavnik u EU Tim Barou negodovao je jer je Velikoj Britaniji izostao poziv za skup EU o sajber bezbednosti i kineskoj kompaniji Huavei.

Barou se požalio da je britanskim zvaničnicima "povučen poziv" sa tog skupa, prenosi Politiko pozivajući se na Fajnenšel Tajms (FT).

Takvo isključivanje izaziva "zapitanost i zabrinutost u Londonu u pogledu tretmana i procesa u vezi skupa" dok se Velika Britanija priprema za izlasak iz EU, napisao je Barou u pismu Evropskoj komisiji.

Velika Britanija treba da izađe iz EU 31. oktobra, ali do tad ostaje punopravni član i ima prava da učestvuje na skupovima koji ne uključuju Bregzit.

Na skupu o sajber bezbednosti, koji je održan 25. juna, bilo je reči o sajber standardima i zaštiti mreža 5G u kontekstu potencijalnog bezbednosnog rizika zbog prisustva Huaveija u Evropi.

Barou je naveo da učešće Britanije na takvom skupu ničim ne ugrožava bezbednosne interese Unije i izrazio je žaljenje što jasan razlog nije naveden za isključenje Britanije sa tog skupa.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar