Izvor:
19.06.2019 u 18:39
0

ERDOGAN: Oni koji su ubili saudijskog novinara Džamala Kašogija će odgovarati i platiće cenu za ovaj zločin!

Oni koji su ubili saudijskog novinara Džamala Kašogija će odgovarati i platiće cenu za ovaj zločin, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan povodom izveštaja UN o ovom ubistvu.

Govoreći na jednom skupu u Istanbulu, Erdogan je rekao da su novi nalazi u izveštaju UN pokazali da je Turska bila "maltretirana" u ovom slučaju.

Ranije danas, specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za vansudska i arbitrarna pogubljenja Agnes Kalamar je izjavila da postoje verodostojni dokazi da su saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman i drugi visoki zvaničnici pojedinačno odgovorni za ubistvo novinara Džamala Kašogija.

U izveštaju UN se zaključuje da je Kašogijevo ubistvo bilo namerno i s predumišljajem, a CIA i neke zapadne zemlje iznele su ranije sumnje da je krunski naslednik naredio ubistvo, što su saudijski zvaničnici poricali.

Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije Adel al-Džubeir odbacio je danas ovaj izveštaj UN izvestioca kao "ništa novo".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter